havermoutbroodjes

Eiwitrijke havermoutbroodjes

Deze eiwitrijke havermoutbroodjes zijn rijk aan eiwitten en daarom is het een mooie basis voor een heerlijk ontbijtje of lunch. Ik vind het belangrijk om voldoende eiwitten te eten, die mijn lichaam ook makkelijk kan gebruiken. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Dat dit broodje al veel eiwitten bevat, helpt zeker. Samen met eiwitrijk beleg zoals tonijnsalade of kipsalade kom ik aardig in de buurt.

Eiwitten zijn voor mij erg belangrijk om een gezonde huid te behouden. Het zijn de bouwstenen in mijn lichaam en ze zorgen ervoor dat mijn organen en weefsels zich goed kunnen herstellen. Ik geef dan ook altijd prioriteit aan eiwitten in mijn maaltijden.

Bij het eten van granen, noten, pitten en peulvruchten is het altijd belangrijk om deze van tevoren te weken. Dat geldt ook voor havervlokken of havermout. Je kunt de havervlokken een nachtje laten weken in water en dan de volgende dag afspoelen en gebruiken. Je kunt ook alle ingrediënten door elkaar mixen en dan een nacht in de koelkast zetten. Als je echt geen tijd hebt, dan kun je de eiwitrijke havermoutbroodjes ook direct bakken.

Eet deze broodjes ook eens bij een lekker soepje, zoals deze Wortelsoep met kokosmelk. En wil je meer informatie over welke voedingsstoffen een positieve uitwerking hebben op je huid? Plan dan nu een gratis miniconsult in en dan bel ik jou binnenkort.

Ingrediënten:

  • 100 gram cottage cheese/ hüttenkäse (kan ook met yoghurt/kwark of zuivelvrije yoghurt)
  • 2 eieren
  • 100 gram havervlokken/ havermout of havermeel
  • Zout naar smaak
  • Eventueel kruiden die je lekker vindt zoals rozemarijn, tijm, bieslook

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar. Dit doe je het beste met een blender of staafmixer. Als je havermeel gebruikt, kan het eventueel ook met een garde.
  2. Laat het mengsel eventueel een nacht in de koelkast staan, zodat de granen goed geweekt zijn.
  3. Verwarm de oven op 180 graden.
  4. Schep het mengsel in 4 hoopjes op een bakplaat met bakpapier, maak er rondjes van.
  5. Bak ongeveer 20-25minuten in de oven.