

Al een tijdje merkte ik bij mijzelf dat het voor mij veel meer gaat over terug naar de natuur. Waar komt ons eten vandaan? Hoe zorg ik ervoor dat er tijd en rust is om te zorgen voor een gezonde maaltijd?
Passie voor voeding en koken
Al jaren houd ik mij met veel plezier bezig met eten. Zowel het maken van eten, als het opeten van eten. Maar ook lezen over eten, wat is gezond, wat minder. Welke ingrediënten zitten waar in? Nieuwe recepten lezen. En ga zo maar door. Je zou wel kunnen zeggen dat het een passie is van mij.
En als het over eten gaat dan merk ik al snel bij vrienden en kennissen dat er altijd zoveel verwarring is over wat nu wel of niet gezond is. Terwijl het voor mij heel simpel is: als het uit de natuur komt, dan zit je goed. Maar niet voor iedereen is het zo simpel, er is tenslotte zoveel aanbod tegenwoordig en de marketing van veel producten is zo goed dat je erg aan het twijfelen gebracht wordt.
In mijn praktijk ben ik veel mensen tegen gekomen met verschillende gezondheidsklachten. En bij de behandeling daarvan en het uitpluizen van wat er aan de hand kan zijn. Kom je toch eigenlijk altijd wel weer uit bij de basis: voeding en leefstijl.
Waar het voor mij simpel gezegd op neerkomt is dat je voedingsstoffen (vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines, mineralen) nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren. En op het moment dat ons lichaam een vorm van stress ervaart verbruiken we veel van die voedingsstoffen. Als we ons hier meer van bewust zijn, kunnen we ons lichaam echt gaan voeden. In plaats van dat we aan het overleven zijn.
Dat is wat ik voor mijzelf en mijn gezin probeer te doen en dat is wat ik ook wil overbrengen op anderen. En vooral over voeding kan ik je ontzettend veel vertellen, want daar ligt echt mijn passie. Ik hou van het uitpluizen van voeding, uitzoeken wat waar goed voor is, bedenken hoe dingen anders kunnen, recepten uitzoeken. En ik hou ontzettend van koken en bakken.

Groenten werden mijn heilige graal
In 2019 startte ik met de opleiding tot kindervoedingscoach. In eerste instantie omdat ik wilde leren om gezond voor mijn kinderen te koken. Maar tijdens deze opleiding leerde ik zoveel meer. Namelijk het effect van voeding op ons lichaam. Ik heb mij zo vaak verbaasd: “Waarom weten we dit eigenlijk niet?
Na de opleiding tot kindervoedingscoach bij de Better Health Acadamy heb ik de opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd gevolgd bij de Stichting Ortho Health Foundation. Ik wilde nog meer verdieping in wat voeding voor je kan doen.
Ik zie veel mensen om mij heen die niet echt goed voor zichzelf zorgen. We weten vaak ook niet hoe dat moet en we gaan gewoon maar door. Kleine klachten die we al langer hebben negeren we en nemen we voor lief. Ons niet realiserend dat we deze later vaak dubbel en dwars om onze oren krijgen.

Fun Facts over mij
Ik heb twee meiden, Julie en Tess. Helaas zijn ze nog niet zo gek op alle gerechten die ik bereid met de groentes, maar de zelfgemaakte muffins, chocolaatjes en pannenkoekjes doen het erg goed. Ik kan dan wel stiekem wat groentes hierin verstoppen. En ik moet zeggen naarmate ze ouder worden warmen ze wel meer op voor mijn maaltijden.
Ik ben gek op koken. Ik heb een abonnement op een biologisch groente en fruit pakket van een lokale boer. Elke week is het mijn uitdaging om met de uiteenlopende producten maaltijden te maken. Het zorgt ervoor dat we gevarieerd eten en biologisch. Zo kan ik van de gekste dingen soep maken, maar ook Curry’s zijn altijd goed voor het verwerken van alle groentes.
Ik ben opgegroeid in Lisse en hou heel erg van wandelen, ik word er heerlijk rustig van. Ik doe het eigenlijk te weinig, ik zou er veel meer tijd voor vrij moeten maken. Echt heerlijk om even stil te staan bij het moment. Ik wandel graag met mijn zusje, we kunnen samen heel goed praten. Ik kijk er echt naar uit als ik weer met haar heb afgesproken om te gaan wandelen.
Ik vind een maaltijd zonder groenten geen maaltijd 😊. Vroeger aten wij bijvoorbeeld nog weleens pasta met pesto en kaas en dat was heerlijk. Maar als we dit nu maken, dan vind ik altijd wel dat we ernaast nog groente moeten eten. Ik denk dat dit ook wel meer is gekomen sinds wij kinderen hebben en we hen gezond willen laten eten.




