Nuts About Veggies

Voedingsadvies

  • Home
  • Werk met mij
    • Get Nuts About Veggies Programma
    • Boost Your Veggies sessie
    • Energetisch Morfologische Bloedtest
  • Blog
  • Recepten
  • Gratis
    • Gratis e-Book
    • Ontbijt met groenten challenge
  • Over Susan
  • Contact
  • Winkelmand
  • Home
  • Werk met mij
    • Get Nuts About Veggies Programma
    • Boost Your Veggies sessie
    • Energetisch Morfologische Bloedtest
  • Blog
  • Recepten
  • Gratis
    • Gratis e-Book
    • Ontbijt met groenten challenge
  • Over Susan
  • Contact
  • Winkelmand

Winkelmand

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Recente berichten

  • De kracht van ontbijten
  • Ontbijt met groenten challenge
  • Overnight oats met sinaasappel
  • Afvallen is niet altijd gezond
  • 5 tips om de feestdagen gezond door te komen

Categorieën

  • Blog
  • Instagram
  • Recepten

Populaire tags

Meta

  • Inloggen

Voor voedingsadvies en coaching in Hoofddorp, Lisse, Nieuw Vennep, Hillegom en de Haarlemmermeer, neem nu contact op met susan@nutsaboutveggies.nl

Volg ons:

Nuts About Veggies on Instagram

nuts_aboutveggies
@nuts_aboutveggies
Follow
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag……toch?

Jaren zijn we hiermee doodgegooid en toen was er opeens intermittent fasting en konden we het best overslaan. Hoe zit dat nou?

Als je het mij vraagt is het ontbijt zeker een belangrijke maaltijd, net als elke andere maaltijd. Na een nacht slapen, hebben we opnieuw energie nodig om de dag goed te beginnen. Door te ontbijten komt onze spijsvertering op gang en ook onze ontlasting. Dit is heel belangrijk om van alle afvalstoffen af te komen die het lichaam in de nacht heeft geproduceerd.

En wat nu als je helemaal geen trek hebt in je ontbijt? Naar mijn mening is dat geen goed teken. Als je lange tijd niet hebt gegeten is het normaal om trek te hebben, want je lichaam heeft voedingsstoffen nodig en energie en zou hier om moeten vragen. Lees er meer over in mijn blog, klik hiervoor op de link in bio of gebruik deze link: https://nutsaboutveggies.nl/de-kracht-van-ontbijten/
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag……toch?

Jaren zijn we hiermee doodgegooid en toen was er opeens intermittent fasting en konden we het best overslaan. Hoe zit dat nou?

Als je het mij vraagt is het ontbijt zeker een belangrijke maaltijd, net als elke andere maaltijd. Na een nacht slapen, hebben we opnieuw energie nodig om de dag goed te beginnen. Door te ontbijten komt onze spijsvertering op gang en ook onze ontlasting. Dit is heel belangrijk om van alle afvalstoffen af te komen die het lichaam in de nacht heeft geproduceerd.

En wat nu als je helemaal geen trek hebt in je ontbijt? Naar mijn mening is dat geen goed teken. Als je lange tijd niet hebt gegeten is het normaal om trek te hebben, want je lichaam heeft voedingsstoffen nodig en energie en zou hier om moeten vragen. Lees er meer over in mijn blog, klik hiervoor op de link in bio of gebruik deze link: https://nutsaboutveggies.nl/de-kracht-van-ontbijten/

5 maanden geleden
View on Instagram |
1/6
Ontbijt met groenten challenge

 Wil jij meer groenten eten?

Wil jij meer variatie in je maaltijden?

Wil jij na je ontbijt niet al om half tien naar een snack grijpen?

Laat je dan inspireren in deze challenge en doe mee!!!

We starten op 14 maart en van te voren krijg je een e-mail met het receptenboek en de boodschappenlijst. De eerste video is op 13 maart beschikbaar, want we starten met overnight oats en die moeten nog een nachtje in de koelkast voordat je kan aanvallen.

Op de doordeweekse dagen zijn de recepten simpel en makkelijk te maken en in het weekend zijn ze wat uitgebreider. En natuurlijk kun je gewoon op je eigen tempo meedoen 😊. Laat je inspireren.

Schrijf je in via de link in bio.
Of schrijf je hier in: https://nutsaboutveggies.nl/ontbijt-met-groenten-challenge/

#ontbijt#ontbijtmetgroenten#groenten#gezondeten#zelfkoken#variatie#eetinspiratie#gezondeleefstijl#voedingscoach#leefstijlcoach#nutsaboutveggies
Ontbijt met groenten challenge

 Wil jij meer groenten eten?

Wil jij meer variatie in je maaltijden?

Wil jij na je ontbijt niet al om half tien naar een snack grijpen?

Laat je dan inspireren in deze challenge en doe mee!!!

We starten op 14 maart en van te voren krijg je een e-mail met het receptenboek en de boodschappenlijst. De eerste video is op 13 maart beschikbaar, want we starten met overnight oats en die moeten nog een nachtje in de koelkast voordat je kan aanvallen.

Op de doordeweekse dagen zijn de recepten simpel en makkelijk te maken en in het weekend zijn ze wat uitgebreider. En natuurlijk kun je gewoon op je eigen tempo meedoen 😊. Laat je inspireren.

Schrijf je in via de link in bio.
Of schrijf je hier in: https://nutsaboutveggies.nl/ontbijt-met-groenten-challenge/

#ontbijt#ontbijtmetgroenten#groenten#gezondeten#zelfkoken#variatie#eetinspiratie#gezondeleefstijl#voedingscoach#leefstijlcoach#nutsaboutveggies
Ontbijt met groenten challenge

 Wil jij meer groenten eten?

Wil jij meer variatie in je maaltijden?

Wil jij na je ontbijt niet al om half tien naar een snack grijpen?

Laat je dan inspireren in deze challenge en doe mee!!!

We starten op 14 maart en van te voren krijg je een e-mail met het receptenboek en de boodschappenlijst. De eerste video is op 13 maart beschikbaar, want we starten met overnight oats en die moeten nog een nachtje in de koelkast voordat je kan aanvallen.

Op de doordeweekse dagen zijn de recepten simpel en makkelijk te maken en in het weekend zijn ze wat uitgebreider. En natuurlijk kun je gewoon op je eigen tempo meedoen 😊. Laat je inspireren.

Schrijf je in via de link in bio.
Of schrijf je hier in: https://nutsaboutveggies.nl/ontbijt-met-groenten-challenge/

#ontbijt#ontbijtmetgroenten#groenten#gezondeten#zelfkoken#variatie#eetinspiratie#gezondeleefstijl#voedingscoach#leefstijlcoach#nutsaboutveggies
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

Ontbijt met groenten challenge

Wil jij meer groenten eten?

Wil jij meer variatie in je maaltijden?

Wil jij na je ontbijt niet al om half tien naar een snack grijpen?

Laat je dan inspireren in deze challenge en doe mee!!!

We starten op 14 maart en van te voren krijg je een e-mail met het receptenboek en de boodschappenlijst. De eerste video is op 13 maart beschikbaar, want we starten met overnight oats en die moeten nog een nachtje in de koelkast voordat je kan aanvallen.

Op de doordeweekse dagen zijn de recepten simpel en makkelijk te maken en in het weekend zijn ze wat uitgebreider. En natuurlijk kun je gewoon op je eigen tempo meedoen 😊. Laat je inspireren.

Schrijf je in via de link in bio.
Of schrijf je hier in: https://nutsaboutveggies.nl/ontbijt-met-groenten-challenge/

#ontbijt#ontbijtmetgroenten#groenten#gezondeten#zelfkoken#variatie#eetinspiratie#gezondeleefstijl#voedingscoach#leefstijlcoach#nutsaboutveggies

5 maanden geleden
View on Instagram |
2/6
ONTBIJT INSPIRATIE🥞

Ontbijten is belangrijk om ons motortje weer aan de gang te brengen na een nacht slapen. Wil jij dat je ontbijtje je een verzadigd gevoel geeft, zodat je niet snel weer  trek hebt? Zorg dan dat je ook voldoende eiwitten eet bij je ontbijt.

De koolhydraten geven je energie. Kies je voor fruit en groenten dan heb je ook voordeel van vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Koolhydraten verhogen ook je bloedsuikerspiegel.

De eiwitten verlagen de bloedsuikerspiegel juist weer en zo blijft deze mooi in balans. Daarnaast hebben we de eiwitten hard nodig voor de opbouw van allerlei weefsels in ons lichaam en de aanmaak van hormonen en neurotransmitters. Daarnaast zijn eiwitten onmisbaar voor een goede werking van de lever.

Dit ontbijt:

🍪 Ontbijtmuffin van speltmeel en boekweitmeel

🍎 Appel

🥕 Wortel

🥚 Roerei

Eet jij voldoende eiwitten bij het ontbijt?

#ontbijt#fruit#groenten#eiwitten#koolhydraten#vetten#macronutrienten#nutsaboutveggies#balans#gezondeten#voedingscoach#leefstijlcoaching#gezondeleefstijl#gezond#gezondevoeding#voedingsadvies#lekker eten#vitamine#energie#gezondheid#zelfkoken#natuurlijk#eetplezier
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

ONTBIJT INSPIRATIE🥞

Ontbijten is belangrijk om ons motortje weer aan de gang te brengen na een nacht slapen. Wil jij dat je ontbijtje je een verzadigd gevoel geeft, zodat je niet snel weer trek hebt? Zorg dan dat je ook voldoende eiwitten eet bij je ontbijt.

De koolhydraten geven je energie. Kies je voor fruit en groenten dan heb je ook voordeel van vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Koolhydraten verhogen ook je bloedsuikerspiegel.

De eiwitten verlagen de bloedsuikerspiegel juist weer en zo blijft deze mooi in balans. Daarnaast hebben we de eiwitten hard nodig voor de opbouw van allerlei weefsels in ons lichaam en de aanmaak van hormonen en neurotransmitters. Daarnaast zijn eiwitten onmisbaar voor een goede werking van de lever.

Dit ontbijt:

🍪 Ontbijtmuffin van speltmeel en boekweitmeel

🍎 Appel

🥕 Wortel

🥚 Roerei

Eet jij voldoende eiwitten bij het ontbijt?

#ontbijt#fruit#groenten#eiwitten#koolhydraten#vetten#macronutrienten#nutsaboutveggies#balans#gezondeten#voedingscoach#leefstijlcoaching#gezondeleefstijl#gezond#gezondevoeding#voedingsadvies#lekker eten#vitamine#energie#gezondheid#zelfkoken#natuurlijk#eetplezier

5 maanden geleden
View on Instagram |
3/6
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. 

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
- 175 gram speltmeel of boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml ahornsiroop
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 2 medium appels, geschild en in  kleine stukjes
- 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. 

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
- 175 gram speltmeel of boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml ahornsiroop
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 2 medium appels, geschild en in  kleine stukjes
- 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. 

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
- 175 gram speltmeel of boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml ahornsiroop
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 2 medium appels, geschild en in  kleine stukjes
- 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. 

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
- 175 gram speltmeel of boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml ahornsiroop
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 2 medium appels, geschild en in  kleine stukjes
- 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins: Ingrediënten: - 175 gram speltmeel of boekweitmeel - 50 gram amandelmeel - 1,5 theelepel bakpoeder - 1 theelepel kaneel - snufje zout - 2 eieren - 120 ml ahornsiroop - 60 gram roomboter, gesmolten - 2 medium appels, geschild en in kleine stukjes - 50 gram rozijnen Bereidingswijze: 🍏 Warm de oven voor op 180 graden. 🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde. 🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe. 🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde. 🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen. 🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. 🌸 ENJOY!!!!🎉
Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯.... Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan. 

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
- 175 gram speltmeel of boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 2 eieren
- 120 ml ahornsiroop
- 60 gram roomboter, gesmolten
- 2 medium appels, geschild en in  kleine stukjes
- 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

Appel kaneel muffins | Vandaag was ik zo klaar met die regen en die wind!! Rondje buiten lopen resulteerde in een paraplu die in mijn gezicht waaide🤯…. Ik word altijd blij van bakken en doe het eigenlijk helemaal niet vaak. Dus ik heb een lekker muziekje op gezet en ben aan de slag gegaan.

Hierbij het heerlijke recept voor 12 muffins:

Ingrediënten:
– 175 gram speltmeel of boekweitmeel
– 50 gram amandelmeel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– snufje zout
– 2 eieren
– 120 ml ahornsiroop
– 60 gram roomboter, gesmolten
– 2 medium appels, geschild en in kleine stukjes
– 50 gram rozijnen

Bereidingswijze:
🍏 Warm de oven voor op 180 graden.
🍎 Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en de zout bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar met een garde.
🍏 Voeg aan de droge ingrediënten de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten boter toe.
🍎 Mix alles goed door elkaar met de garde.
🍏 Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door de mix heen.
🍎 Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
🌸 ENJOY!!!!🎉

6 maanden geleden
View on Instagram |
4/6
Gezonde pudding🎉

Deze pudding is heerlijk als ontbijt.

Ingrediënten:
- 200 gram mango(vers of ontdooid)
- 100 gram aardbeien( vers of ontdooid)
- 4 eetlepels chiazaad verdeeld over 2 potjes
- 200 ml kokosmelk
- extra verse aardbeien of mango
- amandelschaafsel geroosterd in een pan
- yoghurt, kwark, kokosyoghurt

Bereiding:
1. Mix mango, aardbei en kokosmelk in de blender
2. Verdeel de chiazaadjes over de potjes
3. Schenk het mengsel over de chiazaadjes
4. Roer alles goed door elkaar en zet de potjes een nacht in de koelkast.
5. Top de pudding de volgende dag af met yoghurt, fruit en amandelschaafsel.

Eet smakelijk!!
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

Gezonde pudding🎉

Deze pudding is heerlijk als ontbijt.

Ingrediënten:
– 200 gram mango(vers of ontdooid)
– 100 gram aardbeien( vers of ontdooid)
– 4 eetlepels chiazaad verdeeld over 2 potjes
– 200 ml kokosmelk
– extra verse aardbeien of mango
– amandelschaafsel geroosterd in een pan
– yoghurt, kwark, kokosyoghurt

Bereiding:
1. Mix mango, aardbei en kokosmelk in de blender
2. Verdeel de chiazaadjes over de potjes
3. Schenk het mengsel over de chiazaadjes
4. Roer alles goed door elkaar en zet de potjes een nacht in de koelkast.
5. Top de pudding de volgende dag af met yoghurt, fruit en amandelschaafsel.

Eet smakelijk!!

8 maanden geleden
View on Instagram |
5/6
Omelet met spinazie. Laatst maakte ik deze heerlijke omelet en vooral de avocadocrème maakt hem helemaal af. Echt een aanrader!! En deze avocadocrème zou je natuurlijk ook kunnen maken als dipje voor groente of als vervanger van mayonaise. Eet smakelijk!!
In een handomdraai maak je een heerlijke maaltijd met gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten 😊.
 
Ingrediënten omelet:
-4 eieren
-Scheut melk (of plantaardige melk)
-200 gram spinazie
-1 teentje knoflook
-Zout en peper
 
Ingrediënten Avocadocrème:
 
-1 rijpe avocado
-½ ingemaakt citroen (begin met -de helft en proef of je er nog meer bij wilt doen)
-1 eetlepel yoghurt (of plantaardige yoghurt)
-Zout en peper en een snufje chilipoeder
 
Omelet bereiden:

Snijdt de knoflook fijn.
Doe olie in een koekenpan en fruit de knoflook.
Doe de spinazie bij de knoflook in de pan en laat het slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe aan de spinazie.
Kluts de eieren los met de scheut melk.
Doe het spinaziemengsel bij de eieren.
Doe nog een beetje olie in de koekenpan.
Giet de eieren in de koekenpan.

 
Avocadocrème bereiden:

Snijdt de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en doe in een mixer
Doe hierbij alle overige ingrediënten en mix tot een crème
Proef of het voldoende op smaak is en of je nog meer citroen wil toevoegen

Smeer de avocadocrème uit over de omelet en rol de omelet op.
 
Eet smakelijk!
Omelet met spinazie. Laatst maakte ik deze heerlijke omelet en vooral de avocadocrème maakt hem helemaal af. Echt een aanrader!! En deze avocadocrème zou je natuurlijk ook kunnen maken als dipje voor groente of als vervanger van mayonaise. Eet smakelijk!!
In een handomdraai maak je een heerlijke maaltijd met gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten 😊.
 
Ingrediënten omelet:
-4 eieren
-Scheut melk (of plantaardige melk)
-200 gram spinazie
-1 teentje knoflook
-Zout en peper
 
Ingrediënten Avocadocrème:
 
-1 rijpe avocado
-½ ingemaakt citroen (begin met -de helft en proef of je er nog meer bij wilt doen)
-1 eetlepel yoghurt (of plantaardige yoghurt)
-Zout en peper en een snufje chilipoeder
 
Omelet bereiden:

Snijdt de knoflook fijn.
Doe olie in een koekenpan en fruit de knoflook.
Doe de spinazie bij de knoflook in de pan en laat het slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe aan de spinazie.
Kluts de eieren los met de scheut melk.
Doe het spinaziemengsel bij de eieren.
Doe nog een beetje olie in de koekenpan.
Giet de eieren in de koekenpan.

 
Avocadocrème bereiden:

Snijdt de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en doe in een mixer
Doe hierbij alle overige ingrediënten en mix tot een crème
Proef of het voldoende op smaak is en of je nog meer citroen wil toevoegen

Smeer de avocadocrème uit over de omelet en rol de omelet op.
 
Eet smakelijk!
Omelet met spinazie. Laatst maakte ik deze heerlijke omelet en vooral de avocadocrème maakt hem helemaal af. Echt een aanrader!! En deze avocadocrème zou je natuurlijk ook kunnen maken als dipje voor groente of als vervanger van mayonaise. Eet smakelijk!!
In een handomdraai maak je een heerlijke maaltijd met gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten 😊.
 
Ingrediënten omelet:
-4 eieren
-Scheut melk (of plantaardige melk)
-200 gram spinazie
-1 teentje knoflook
-Zout en peper
 
Ingrediënten Avocadocrème:
 
-1 rijpe avocado
-½ ingemaakt citroen (begin met -de helft en proef of je er nog meer bij wilt doen)
-1 eetlepel yoghurt (of plantaardige yoghurt)
-Zout en peper en een snufje chilipoeder
 
Omelet bereiden:

Snijdt de knoflook fijn.
Doe olie in een koekenpan en fruit de knoflook.
Doe de spinazie bij de knoflook in de pan en laat het slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe aan de spinazie.
Kluts de eieren los met de scheut melk.
Doe het spinaziemengsel bij de eieren.
Doe nog een beetje olie in de koekenpan.
Giet de eieren in de koekenpan.

 
Avocadocrème bereiden:

Snijdt de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en doe in een mixer
Doe hierbij alle overige ingrediënten en mix tot een crème
Proef of het voldoende op smaak is en of je nog meer citroen wil toevoegen

Smeer de avocadocrème uit over de omelet en rol de omelet op.
 
Eet smakelijk!
nuts_aboutveggies
nuts_aboutveggies
•
Follow

Omelet met spinazie. Laatst maakte ik deze heerlijke omelet en vooral de avocadocrème maakt hem helemaal af. Echt een aanrader!! En deze avocadocrème zou je natuurlijk ook kunnen maken als dipje voor groente of als vervanger van mayonaise. Eet smakelijk!!
In een handomdraai maak je een heerlijke maaltijd met gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten 😊.
 
Ingrediënten omelet:
-4 eieren
-Scheut melk (of plantaardige melk)
-200 gram spinazie
-1 teentje knoflook
-Zout en peper
 
Ingrediënten Avocadocrème:
 
-1 rijpe avocado
-½ ingemaakt citroen (begin met -de helft en proef of je er nog meer bij wilt doen)
-1 eetlepel yoghurt (of plantaardige yoghurt)
-Zout en peper en een snufje chilipoeder
 
Omelet bereiden:

Snijdt de knoflook fijn.
Doe olie in een koekenpan en fruit de knoflook.
Doe de spinazie bij de knoflook in de pan en laat het slinken.
Voeg naar smaak zout en peper toe aan de spinazie.
Kluts de eieren los met de scheut melk.
Doe het spinaziemengsel bij de eieren.
Doe nog een beetje olie in de koekenpan.
Giet de eieren in de koekenpan.

 
Avocadocrème bereiden:

Snijdt de avocado door midden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en doe in een mixer
Doe hierbij alle overige ingrediënten en mix tot een crème
Proef of het voldoende op smaak is en of je nog meer citroen wil toevoegen

Smeer de avocadocrème uit over de omelet en rol de omelet op.
 
Eet smakelijk!

9 maanden geleden
View on Instagram |
6/6
Bekijk op Instagram

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief

Laatste blog berichten

  • De kracht van ontbijten

    maart 10, 2022
  • Ontbijt met groenten challenge

    maart 3, 2022
  • Overnight oats met sinaasappel

    januari 28, 2022
  • PRIVACYVERKLARING
  • Get Nuts About Veggies programma
  • Blog
  • Recepten
  • Veel gestelde vragen
  • Contact
  • Gratis e-Book

Powered by Nuts About Veggies

© 2021 Susan van Stijn
Nuts About Veggies
  • Home
  • Werk met mij
    • Get Nuts About Veggies Programma
    • Boost Your Veggies sessie
    • Energetisch Morfologische Bloedtest
  • Blog
  • Recepten
  • Gratis
    • Gratis e-Book
    • Ontbijt met groenten challenge
  • Over Susan
  • Contact
  • Winkelmand
Secured By miniOrange