Curry met pompoen en kip

Curry met pompoen en kip

Ik ben echt gek op pompoen en ik kijk ieder jaar weer reikhalzend uit naar de herfst. Om meer redenen dan alleen de pompoen, uiteraard. Ik hou van het knusse van de herfst. Maar de pompoen is ook een hele fijne aanvulling. Ik verwerk het in zo veel mogelijk recepten. Deze curry met pompoen en kip maakte ik vorig jaar voor het eerst, maar hij is zo vol smaak, dat we hem steeds vaker op het menu zetten. Hij zit ook boordevol groenten en kan ook goed gemaakt worden met bottenbouillon, maar ook weer heel makkelijk zonder.

Door de kip toe te voegen is hij lekker eiwitrijk. Eiwitten zijn heel belangrijk voor een gezond lichaam en het is wat mij betreft dan ook heel belangrijk om er voldoende van binnen te krijgen. Als je hem maakt met bottenbouillon voeg je ook gelijk lekker veel collageen toe, wat een ontstekingsremmend effect heeft. Eet je hem liever vegetarisch? Dan kun je de kip achterwege laten en bijvoorbeeld peulvruchten hieraan toevoegen. Met kikkererwten is hij ook heel lekker.

En dan natuurlijk de pompoen. Pompoen zit ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Waaronder kalium. Hier hoor je niet zo veel over, want vaak gaat alle aandacht uit naar magnesium. Maar kalium mag ook zeker niet vergeten worden. Dit mineraal is ontzettend belangrijk voor onze vochthuishouding, samen met natrium (ja in zout). Daarnaast is kalium heel belangrijk om bijvoorbeeld magnesium in de cel te krijgen en net als bij magnesium, verbruiken we veel kalium in stressvolle tijden.

Deze voedingsstoffen zijn allemaal heel belangrijk voor een gezonde huid, zonder acne. Wil jij meer inzicht in de oorzaak van jouw acne én wil jij weten hoe je er blijvend van af kunt komen? Plan dan nu een gratis miniconsult in en dan bel ik jou binnenkort.

Ga jij deze Curry met Pompoen en kip maken? Hieronder het recept:

Ingrediënten:

  • 300-400 gram kip (kipfilet of kipdijfilet, kan allebei)
  • 500 ml (botten) bouillon
  • 400 gram tomaat in blokjes (bv uit blik)
  • 200 ml kokosmelk
  • Halve flespompoen in blokjes van 1 cm
  • 250 gram (kastanje) champignons in plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • grote theelepel tomatenpuree
  • 2 theelepels Garam Masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • Optioneel: stukjes geraspte gember, ongeveer 2-3 cm

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook in de pan op medium hoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg de kurkuma, garam masala, de tomatenpuree en de gember toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg de kip toe en bak goed aan, zet het vuur eventueel ietsje hoger. Roer goed.
  4. Voeg de pompoen en de champigons toe en roer goed door, zodat alles een kruidenlaagje krijgt.
  5. Voeg de bouillon, de tomaten in blokjes en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken.
  6. Je kunt de curry eten met aardappels of rijst of lekker dopen met naanbrood.

Eet smakelijk!