Kurkuma Latte

In de winter is het goed om verwarmende dranken te drinken. Ik drink dan ook graag een kop thee of een warme chocolademelk en ook dagelijks een kopje koffie. Als alternatief hierop kun je gaan voor een matcha of een matcha latte. Maar wat ik ook erg lekker vind is een kurkuma latte. Door de kurkuma en de kaneel is dit echt een verwarmend drankje. Om hem nog voedzamer te maken kun je een rauwe eidooier kloppen met een beetje suiker. In eidooier zitten heel veel vitamines die je hiermee aan je drankje toevoegt. Kies in dat geval wel voor een goede kwaliteit ei, dus bij voorkeur biologisch of Demeter. Maar als je je hier niet comfortabel bij voelt, dan kun je dat natuurlijk achterwege laten.

Kurkuma is ook een kruid dat de lever goed ondersteund, alleen daarom al is het fijn om dit regelmatig te verwerken in gerechten zoals soepen en curry’s. Probeer ook eens de curry met pompoen en kip of de wortelsoep.

Kurkuma kun je tegenwoordig ook vinden in de supermarkt, maar ik ben er ook erg fan van Pit-Pit. Zij hebben zoveel kruiden, dus mocht je iets niet kunnen vinden in de supermarkt, kijk dan eens daar.

Ingrediënten:

-200 ml melk (welke vorm jij wilt, gewone melk, havermelk, amandelmelk)
-½ theelepel kurkuma
-½ theelepel kaneel
-Optioneel: eidooier
-1 theelepel kokosbloesemsuiker/ rietsuiker/maple syrup (als je voor de eidooier gaat is een van de suikers de beste optie)
-(optioneel: shot espresso)

Bereidingswijze:

Scheid de eidooier van het eiwit (eiwit kun je bewaren voor een gebakken ei of pannenkoekjes), klop de eidooier met de suiker romig. Verwarm in een pan de melk met de kruiden. Giet dit over de geklopte eidooier en roer door elkaar. Je kunt als je wilt hier nog een shot espresso aan toevoegen.

Geniet van je warme drankje!

E-book 4 tips voor een acne vrije huid

Heb je mijn E-book al gedownload? In dit e-Book ga je meer lezen over de oorzaken van acne en krijg je tips om jouw acne klachten te verbeteren.