Deze wortelsoep met kokosmelk is weer eens wat anders dan de oranje pompoensoep die je in deze tijd van het jaar veel ziet. Door de paprikapoeder en de kurkuma en natuurlijk door de kokosmelk krijgt het een beetje een oosters tintje en dat is echt heerlijk.
Door het toevoegen van zaadjes en pitjes aan je soep ga je automatisch een beetje kauwen en dat is super voor jouw spijsvertering. Zonder de pitjes zou je dat waarschijnlijk niet doen en dat is zonde. De spijsvertering van koolhydraten, zoals de wortels en aardappels in de soep, begint namelijk al in de mond. Om hier optimaal gebruik van te maken moet je wel een beetje kauwen.
Geniet van deze wortelsoep met kokosmelk!
Ingrediënten:
- 700 gram wortels, geschild en in stukjes
- 2 middelgrote aardappels, geschild en in stukjes
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 liter bouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 ruime theelepel paprikapoeder
- 1 ruime theelepel kurkuma
- Optioneel een stukje gember van 2 à 3 cm, fijngesneden
- 1 ruime theelepel gedroogde peterselie of verse, neem dan iets meer.
- Pompoenpitjes of zonnebloempitjes
- Extra Vierge Olijfolie
Bereidingswijze:
- Doe olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg dan de wortel, aardappel, de kruiden en eventueel de gember toe en bak even mee voor 2 minuten
- Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook
- Kook alles voor ongeveer 20 minuten en pureer daarna met een staafmixer
- Doe de pompoen- of zonnebloempitjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pitjes. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden.
- Voeg als laatste de kokosmelk toe en roer dit er goed doorheen of gebruik nog een keer je staafmixer.
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
- Dien de soep op, verdeel de pitjes erover en giet wat extra vierge olijfolie over de soep.
E-book 4 tips voor een acne vrije huid
Heb je mijn E-book al gedownload? In dit e-Book ga je meer lezen over de oorzaken van acne en krijg je tips om jouw acne klachten te verbeteren.