Bloemkoolpizza

Als je meer groenten wilt toevoegen aan je maaltijden of je wilt minder gluten eten, dan is dit een heel mooi alternatief. Deze bloemkoolpizza is niet zo zwaar op de maag als een gewone pizza en het is een gezonde, Italiaanse maaltijd, zeker aangevuld met een salade. De truc is om hem goed voor te garen, dus doe dat zeker. En de saus met basilicum is ook zeker een aanrader. Het duurt wel iets langer dan een diepvriespizza zo in de oven schuiven, maar eigenlijk is het met name veel wachten en laat je de oven het werk doen:-)

Ingrediënten:

Voor één pizza:

  • Een halve bloemkool
  • handje Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Gedroogde kruiden zoals oregano of Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

Voor de tomatensaus

  • 200 gram blokjes tomaat in blik
  • handje basilicum
  • teentje knoflook
  • zout en peper
  • Om de saus dikker te maken een lepel amandelmeel.

Ingrediënten om de pizza te beleggen, kies zelf wat je lekker vindt:

  • Mozzarella
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Courgette in dunne plakjes gesneden
  • Prosciutto Crudo
  • Prei in dunnen ringetjes
  • ui in dunne ringetjes
  • cherrytomaatjes of tomaat in plakjes
  • paprika in dunnen reepjes
  • enz……

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal tot een fijne korrel. Als je geen keukenmachine hebt, dan kun je de bloemkool ook raspen met een fijne rasp.
  3. Leg de gemalen bloemkool op een bakplaat en doe de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Roer de bloemkool na 10 minuten even door.
  4. Laat de bloemkool 10 minuten afkoelen en doe het daarna in een theedoek om zo het vocht er uit te knijpen.
  5. Mix de bloemkool met het handje Parmezaanse kaas, het ei, de kruiden en peper en zout en maak er een deeg van.
  6. Druk het deeg uit met je hand of met een lepel op een bakplaat met bakpapier in de vorm van een pizza.
  7. Bak de bodem van de pizza 25 minuten in de oven.
  8. Doe voor de saus alle ingrediënten in een blender of staafmixer en mix door elkaar.
  9. Snijdt de groenten die je op de pizza wil doen.
  10. Na 25 minuten haal je de bodem uit de oven en beleg je deze met de saus en de ingrediënten die jij lekker vindt op de pizza.
  11. Vervolgens doe je de pizza voor nog 20 minuten in de oven.
  12. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld nog een salade bereiden, als je wilt.
  13. Na 20 minuten kun je gaan genieten!!!