Beetroot latte

Op sommige dagen heb ik zin om mijn koffie wat meer op te leuken. Zoals ook met deze Beetroot latte. Op deze manier geef ik wat extra’s aan mijn koffie en krijg ik ook nog extra vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen. In de bietenpoeder zitten bijvoorbeeld hele sterke antioxidanten, maar ook mineralen als magnesium en ijzer en vitaminen als foliumzuur(B11) en vitamine C en als je ervoor kiest om ook macapoeder toe te voegen heb je nog meer eiwitten, vitaminen en mineralen te pakken. Daarnaast is maca een adaptogeen en zorgt ervoor dat onze hormonen meer in balans komen. Het past zich aan aan jouw lichaam en zorgt voor wat jij nodig hebt, vandaar de naam adaptogeen. Kortom helemaal geen slecht idee zo’n Beetroot Latte.

Ingrediënten:

  • 1 theelepel rode bietenpoeder
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel amandelpasta of notenpasta
  • 1/2 theelepel cacaopoeder
  • 1 kopje amandelmelk
  • Optioneel: 1 theelepel maple syrup of honing
  • Optioneel: 1/2 theelepel macapoeder
  • Optioneel: shot espresso 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje. Je kunt ook een gedeelte van de melk opschuimen in een melkopschuimer. Dit is niet noodzakelijk.
  2. Doe de warme melk (niet laten koken) samen met de overige ingrediënten in een blender of in een beker van een staafmixer en mix door elkaar, laat het lekker schuimen.
  3. Doe alles over in een mooi kopje, doe als laatste de shot espresso erbij en als je melk hebt opgeschuimd, giet dit er ook over.
  4. Enjoy!