Overnight oats met sinaasappel

Overnight oats zijn echt zo makkelijk om te maken en je kunt er zoveel verschillende combinaties mee maken, heel fijn! Dit heerlijke recept maak je in een handomdraai en de volgende ochtend heb je ook nog eens een heerlijk voedzaam ontbijt. Ik maak deze overnight oats met sinaasappel regelmatig in de winter en ik vind vooral de combinatie met kaneel heel erg lekker. Sinaasappels zijn in de winter in het seizoen zijn en dat maakt dat ze dan op hun lekkerst zijn.
Als je het fytinezuur, dat in de havervlokken zit, wil afbreken dan is alleen het weken voor een nachtje niet voldoende. Bij het afbreken van fytinezuur heb je het fytase-enzym nodig en dit is niet voldoende aanwezig in de havervlokken. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om er een schepje boekweitmeel bij te doen, daarin zit wel fytase en dit helpt bij het afbreken van de fytinezuur.

Voor de balans doe ik er graag in de ochtend een schep yoghurt, Griekse yoghurt of kwark bij en nootjes en pitjes. Dit bevat vet en eiwitten en dat brengt dit ontbijtgerecht in balans en houdt je lang verzadigd. Zo kun je weer een ochtendje voort.

Ingrediënten:

 • 40 gram havervlokken
 • 1 el chiazaadjes
 • 1 rijpe banaan
 • 2 sinaasappels
 • Nootjes/zaadjes/pitjes/ granola
 • 1/2 theelepel kaneel
 • Yoghurt/ Griekse yoghurt 1 à 2 grote lepels

Bereidingswijze:

 1. Schil de banaan en sinaasappels en doe ze in de blender samen met 1/2 theelepel kaneel. Mix tot een papje.
 2. Roer in een beker/bakje de havervlokken met de chiazaadjes.
 3. Mix het sinaasappel-banaanmengsel door de havervlokken met chiazaadjes.
 4. Zet dit een nacht in de koelkast.
 5. Top de volgende ochtend met yoghurt en de zaadjes/pitjes/nootjes/granola.

E-book 4 tips voor een acne vrije huid

Heb je mijn E-book al gedownload? In dit e-Book ga je meer lezen over de oorzaken van acne en krijg je tips om jouw acne klachten te verbeteren.