Dit recept gebruik ik al jaren om granola te maken. Het geeft mij een heerlijk warm gevoel en voegt echt iets toe aan mijn fruit met (kokos) yoghurt in de ochtend. Maar als ik het net gemaakt heb en het is nog lekker warm, dan kan ik het ook zo eten met een lepeltje uit een bakje. Probeer het zelf maar eens.
Ingrediënten:
◾ 100 gram havervlokken
◾ 100 gram pecannoten
◾ 100 gram amandelen
◾ 100 gram pompoenpitten
◾ 120 gram zonnebloempitten
◾ 1 theelepel kaneelpoeder
◾ 3 eetlepels kokosolie
◾ 3 eetlepels ahornsiroop
◾ Optioneel 150 gram rozijnen of cranberries
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg bakpapier op een bakplaat, of gebruik een grote ovenschaal.
2. Doe de pecannoten en de amandelen in een keukenmachine en pulseer voor 30 seconden, zodat de noten gedeeltelijk gebroken zijn.
3. Doe ze samen met de havervlokken, de pompoenpitten en de zonnebloempitten in een grote kom en meng het goed door elkaar.
4. Smelt de kokosolie, de kaneel en de ahornsiroop op laag vuur. Als het opgelost is in elkaar kun je het aan de andere ingrediënten toevoegen.
5. Roer alles goed door elkaar, zodat alles een laagje van het kokosoliemengsel heeft.
6. Verdeel het over een bakplaat en plaats in de oven voor 35-40 minuten.
7. Schep alles elke 10 minuten om, zodat het niet aanbrandt.
8. Haal het uit de oven als alles mooi bruin is en laat het afkoelen.
9. Als alles afgekoeld is kun je er nog de rozijnen of cranberries doorheen roeren.
10. Je kunt de granola ongeveer een maand bewaren in een luchtdichte pot of bak.