Buikpijn

Als moeder van twee kleine kinderen herken ik dat maar al te goed, buikpijn. Mijn oudste klaagt geregeld over buikpijn, maar het blijft altijd wat vaag bij kinderen wat er nu precies aan de hand is. Veel klachten in het lichaam van een kind worden bestempeld met buikpijn. Maar dan weet je nog steeds niet wat er aan de hand is. Omdat je het beste wil voor je kleintje ga je op zoek naar wat er mogelijk aan de hand kan zijn. Heeft je kleintje een spannende dag voor de boeg? Heeft het slecht geslapen? Is hij al naar de wc geweest? Heeft hij slecht gegeten? Heb ik de juiste voeding aangeboden? Probeer er maar eens achter te komen.

En als we het dan hebben over voeding, wat is de juiste voeding?

Juiste voeding?

Boterhammen voor het ontbijt, boterhammen voor de lunch? Glaasje melk of sinaasappelsap erbij? Dat is goed voor de vezels, het calcium uit de melk voor de botten en vitamines zijn ook heel belangrijk. Dat moet toch goed zijn….

Misschien toch maar niet.

Maar wist je dat de gluten in tarwebrood heel heftig kunnen zijn voor de darmen en dat veel mensen hier klachten van kunnen krijgen in de vorm van buikkrampen? En wist je dat melk …….. en de vitamines in sinaasappelsap zijn vaak allang verdwenen, dus daarvoor hoef je dat glaasje ook niet te nemen, bovendien zorgt het voor een piek in je bloedsuikerspiegel.

Maar wat dan wel?

Wist je bijvoorbeeld dat je veel meer vezels kunt halen uit knollen, zoals zoete aardappel, pastinaak, knolselderij. Zet deze eens wat vaker op het menu, zeker ook tijdens de lunch. Wil je hier ideeën voor, kijk dan eens hier.(recepten knollen voor de lunch, kidsproof)

En wat dacht je van gewoon simpel water. Dat is echt heel gezond en zorgt dat de voedingsstoffen uit ons eten in onze cellen terecht komen en dat onze darmen genoeg vocht hebben om hun werk te kunnen doen.

Dan de vitamines nog, deze kun je veel beter halen uit een heel stuk fruit, of groente. Dan pak je gelijk ook alle vezels mee die ook weer zo belangrijk zijn voor een goede darmgezondheid.

Weet je het echt even niet meer? Of wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *